Robin Overdreef

Graag stellen we Robin aan je voor. Deze SVH Wijnmeester is sinds januari 2020 werkzaam bij Central Park én wijnbar Pierre par CP. Als Wine Director zorgt Robin voor het juiste wijnadvies bij al het moois dat de keukenbrigade creëert. Robin heeft ruim 20 jaar ervaring, zo werkte hij o.a. bij restaurant Hermitage in Ridderkerk, restaurant De Zwethheul in Schipluiden en Joelia in Rotterdam.

Waar is jouw passie voor wijn begonnen?

“Mijn ouders hadden een café in de Achterhoek”.  Horeca heb ik dus feitelijk van huis uit meegekregen.

Na de Hotelschool heb ik ervaring opgedaan in het buitenland, onder andere bij Schlosshotel Bühlerhöhe in het Zwarte Woud, daar is mijn liefde voor wijn ontstaan.

Ik vind het heerlijk wanneer gasten blij verrast het restaurant verlaten en hebben genoten van verrassende, niet alledaagse combinaties!”

Welke wijn moeten we geproefd hebben bij Central Park?

“Iets van onze Bourgogne wit of rood selectie! Dit gebied is zo ontzettend divers en heeft veel van alles en niet onbelangrijk.. in elk prijssegment. De Pinot Noir bijvoorbeeld, veel mensen associëren dit met een lichte stijl wijn. Geloof me, er zijn wijnen uit dit gebied die moeiteloos na een grootste Bordeaux geschonken kunnen worden, gewoonweg fenomenaal! (niets ten nadele over Bordeaux overigens). Van dit soort wijnen kan ik wel erg genieten!”