Ron Blaauw

Ron is sinds november 2014 adviseur voor Central Park, by Ron Blaauw ® in Den Haag-Voorburg en werkt nauw samen met de keukenbrigade van Central Park. Het “Blaauwe” ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan: geïnspireerd door de Aziatische keuken begint hij in mei 2015 in de Kerkstraat in Amsterdam met een nieuwe Gastrobar: Ron Gastrobar Oriental, later volgde Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel en Ron Gastrobar Paris aan het Leidseplein in Amsterdam. Allen met dezelfde formule als Ron Gastrobar in Amsterdam en Central Park in Voorburg (bij Den Haag): ieder gerecht kost 15 euro en wordt in de vorm van een tussengerechtje geserveerd. Rode draad van Ron zijn visie: betaalbaarheid, kwaliteit, genieten en no-nonsens. Vrij recentelijk opende Ron nog zijn nieuwste parel , Nacarat aan de Rokin in Amsterdam.

Genieten

Ron vindt genieten het allerbelangrijkst. Genieten van prachtige Zeeuwse platten, van het vlees dat in de vleesdroogkast staat te rijpen, van een geweldige sfeer en van prachtige wijnen. Ron wil je verwennen, met zijn liefde voor het vak, zijn jarenlange ervaring in combinatie met een geweldige ambiance. Uiteten gaan bij een van de zaken waar Ron bij betrokken is, moet een feestje zijn tegen een redelijke prijs.

Ron Blaauw begon er als eerste bekende Nederlandse sterrenchef mee: hij verbond zijn naam als adviseur aan het restaurant van vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Daar kookt chef-kok Andrès Delpeut de sterren van de hemel in het restaurant Bridges, inspired by Ron Blaauw. In LEKKER hoog genoteerd en net als zijn eigen Gastrobar, door Michelin meteen onderscheiden met 1 ster. Daarnaast is Ron ook als culinair adviseur verbonden aan Pasta e Basta, tuned by Ron Blaauw van creatief directeur en founder, Hans Duijf en geeft hij advies aan chef-kok Diederick Landhuis.